Pagina's

dinsdag 13 november 2012

Op de helft


Inmiddels zitten we al op de helft van mijn stage. Afgelopen week moest een opzet voor mijn eindverslag gemaakt worden. Bijna alles van wat ik tot nu toe heb gedaan is gedocumenteerd en aan het verslag toegevoegd.



Dinsdag was een bijzondere dag, we gingen op bezoek bij Ultimaker. Tijdens dit bezoek hebben we het gehad over eventueel gebruik van de Ultimaker voor scholen. Het idee is om basisscholen kennis te laten maken met de moderne technieken en daar hoort het 3D-printen zeker bij. Door middel van het leren omgaan met het 3D tekenen op de computer krijgen leerlingen een heel ander beeld over de moderne techniek. Als een leerling eenmaal zijn of haar eigen ontwerp heeft gemaakt kan de leerling deze uitprinten. Zo heeft uiteindelijk ieder leerling zijn of haar bedenksel in werkelijkheid gebracht.



Dit is voor Ultimaker een interessante uitdaging. Ultimaker is zeer enthousiast over het idee en zijn ook bereid om de printer zo te veranderen dat de printer kindvriendelijk wordt. Ultimaker heeft ook zijn eigen ideeën en tips om te helpen bij dit project. Met onder andere een tip voor eventueel een ander simpele CAD programma, genaamd TinkerCad. Ultimaker is ook bezig om het printen makkelijker te maken zodat je na het tekenen van een object je gelijk op print kan drukken en dat de printer dan gelijk gaat printen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten