Pagina's

maandag 14 januari 2013

Eén na laatste week

De tweede week van januari is alweer de één na laatste stage week bij FabLab. Deze week veel bezig geweest met het bijwerken van het eindverslag. Op woensdag samen met Johan het verslag alvast doorgenomen van wat ik inmiddels al had gemaakt.


Met kerst heb ik een eigen 3D-Printer, de Ultimaker, meegekregen en die is inmiddels helemaal af. Had tijdens het in elkaar zetten van het bouwpakket nog wel een klein probleem maar dat is ook verholpen. Dit weekend eerste print gemaakt met de 3D-printer. Voor de eerste print heb ik het figuur Yoda van Star wars gekozen een leuk eerste test.



Daarnaast bezig geweest met de ‘menselijk enveloppe.’ Dit moet ervoor zorgen dat de gebruiker in de toekomstige velomobiel moet gaan passen. Het wordt een soort werkvlak waarbij verschillende maten zijn af te lezen en hoeveel ruimte een bepaald persoon in gebruik neemt. Dit wordt met behulp van op schaal gemaakte mensen van papier gedaan. De maatvoering van de mensen komen van Dined.nl af, een databank met verschillende maten voor de mens van allerlei lengtes. Met behulp van het ‘menselijk enveloppe’ moet uiteindelijk de gebruiker in de toekomstige velomobiel passen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten